<- SaÅ‚atka z paluszków krabowych 4Lista potraw z grupy: SaÅ‚atki i surówkiSaÅ‚atka z papryki czerwonej á la kawior ->

PDF Drukuj

Sałatka z papryki

Dodano: 2010-01-01 17:31:10
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1206 razy.



Kuchnia węgierska
500 g świeżej papryki
sól
1/2 szklanki octu
1 łyżka cukru

Strąki papryki umyć, usunąć łodyżki i ziarna, pokroić ją w plastry. Ocet rozcieńczyć z wodą do smaku, dodać sól i wymieszać z cukrem, zagotować i jeszcze gorący wylać na paprykę. Poczekać, aż papryka wystygnie i nasiąknie octem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności