<- Sałatka z paluszków krabowych 4
Lista potraw z grupy:
Sałatki i surówki
SaÅ‚atka z papryki czerwonej á la kawior ->
PDF
Drukuj
Sałatka z papryki
Dodano: 2010-01-01 17:31:10
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1267 razy.
Kuchnia węgierska
500 g świeżej papryki
sól
1/2 szklanki octu
1 łyżka cukru
Strąki papryki umyć, usunąć łodyżki i ziarna, pokroić ją w plastry. Ocet rozcieńczyć z wodą do smaku, dodać sól i wymieszać z cukrem, zagotować i jeszcze gorący wylać na paprykę. Poczekać, aż papryka wystygnie i nasiąknie octem.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności