<- Colesław z czerwonej kapustyLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiElegancka sałatka ->

PDF Drukuj

Edenburska sałata głowiasta

Dodano: 2010-01-01 17:31:10
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1421 razy.



Kuchnia węgierska
2 główki sałaty
sól
2 jaja ugotowane na twardo
szczypta pieprzu
2 żółtka
ocet
1 łyżeczka ostrej musztardy
olej

Liście sałaty oddzielić, umyć i odsączyć. Jaja ugotowane na twardo przetrzeć przez sito, wymieszać z żółtkami, musztardą, solą, pieprzem i filiżanką wody z octem. Mieszanką tą polać liście sałaty i dodać oleju do smaku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności