<- SURÓWKA Z JABŁEKLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSurówka z kabaczka ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z JABŁEK LUB GRUSZEK W SOSIE WANILIOWYM

Dodano: 2010-01-01 17:31:11
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1127 razy.



50 dkg jabłek lub soczystych gruszek

S o s:
6 dkg cukru z wanilią
3 żółtka
2 dkg mąki ziemniaczanej
1 szklanka mleka
miazga z owoców róży

Sporządzić sos: zagotować mleko, rozkleić w mleku mąkę ziemniaczaną, utrzeć żółtka z cukrem i wanilią, do żółtek wlewać mleko z rozklejoną mąką, rozetrzeć starannie, ostudzić. Umyć jabłka (gruszki), zetrzeć w paski na tarce o dużych okach (lub pokrajać nożem), wymieszać z sosem i miazgą z róży. Wyłożyć na szklaną salaterkę i zaraz podawać.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności