<- SURÓWKA Z JABŁEK LUB GRUSZEK W SOSIE WANILIOWYMLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSurówka z kalarepy ->

PDF Drukuj

Surówka z kabaczka

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3121 razy.


30 dag kabaczka,
10 dag białych porzeczek,
4 łyżki posiekanego kopru,
ocet,
sól, pieprz,
1/2 szklanki jogurtu

Kabaczek umyć, obrać, przekroić wzdłuż, wydrążyć, usuwając nasiona razem z luźnym miąższem. Porzeczki umyć, przetrzeć przez sito. Przecier wymieszać z jogurtem. Przyprawić do smaku octem, solą i pieprzem, wymieszać z posiekanym koperkiem. Kabaczek pokroić lub zetrzeć na tarce. Wymieszać z przygotowanym sosem. Wyłożyć na salaterkę. Można dodać drobno posiekanego czosnku. Podawać do mięs, ryb i jaj.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności