<- Sałatka z pomarańczyLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka z porów 1 ->

PDF Drukuj

SAŁATKA Z POMIDORÓW I FASOLKI SZPARAGOWEJ

Dodano: 2010-01-01 17:31:11
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 686 razy.



6 średnich pomidorów,
6 jaj ugotowanych na twardo,
50 dag fasolki szparagowej,
sos winegret
1 łyżeczka posiekanej naci pietruszki,
sól

Pomidory obrać ze skórki i krajać w plastry. Fasolkę oczyścić, wrzucić do wrzątku i gotować przez 20 min. bez przykrycia. Odcedzić i ostudzić. Jaja obrać i pokroić w talarki. Fasolkę szparagową ułożyć w salaterce, położyć na wierzchu plastry pomidorów i jaj. Udekorować posiekaną nacią pietruszki. Sos winegret podać osobno w sosjerce.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności