<- Rojak - salatka indonezyjskaLista potraw z grupy: Sałatki i surówkisaladka z wedzonej ryby ->

PDF Drukuj

Rzodkiewki w zaprawie

Dodano: 2010-01-01 17:31:11
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 705 razy.



Kuchnia indonezyjska
2 pęczki rzodkiewek
sól do smaku
1/2 szklanki octu
4 łyżki cukru
Rzodkiewki przepołowić, wymieszać z solą, odstawić na 20 min., osączyć. Ocet z wodą, cukrem i solą, gotować przez 2 min., przestudzić. Rzodkiewki zalać zaprawą octową, wymieszać, wstawić pod przykryciem do lodówki. Przygotować na dzień przed spożyciem.
Proporcje dla 3--4 osób.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności