<- SOS CEBULOWY NA GORĄCOLista potraw z grupy: SosySos chantilly ->

PDF Drukuj

Sos cebulowy rumiany

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 683 razy.



4 dkg tłuszczu rosół (lub woda)
4 dkg cebuli
sól
1/2 szklanki zimnej wody
ocet
4 dkg mąki cukier

Pokrajać cebulę, zrumienić z tłuszczem na jasnozłoty kolor. Mąkę zrumienić w piekarniku, wymieszać z tłuszczem i cebulą, odstawić. Zasmażkę rozprowadzić ostudzonym rosołem lub wodą, zagotować, przetrzeć przez sito. Sos posolić do smaku; jeżeli trzeba, zabarwić karmelem, dodać octu i cukru, zagotować. Sos ma mieć smak kwaśno-słodkawy.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności