<- SOS CEBULOWY BIAŁYLista potraw z grupy: SosySos cebulowy rumiany ->

PDF Drukuj

SOS CEBULOWY NA GORĄCO

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1223 razy.



20 dag cebuli
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
sól
pieprz
1/2 szklanki chudego rosołu

Cebule obrać, opłukać. Jedną małą cebulę drobno posiekać i lekko podrumienić na suchej patelni. Pozostałą cebulę pokrajać, włożyć do wrzącego rosołu i gotować pod przykryciem. Dodać podrumienioną cebulę i ugotować do miękkości. Nieco przestudzić i przetrzeć przez sito lub zmiksować. Sos wymieszać z sosem sojowym i nacią pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Amatorzy mogą dodatkowo przyprawić octem owocowym. Podawać na gorąco do potraw z mięsa jagnięcia lub z wołowiny i z ryb.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności