<- Sos cebulowy białyLista potraw z grupy: SosySOS CEBULOWY NA GORĄCO ->

PDF Drukuj

SOS CEBULOWY BIAŁY

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 644 razy.



20 dag cebuli,
3 łyżki masła lub innego tłuszczu,
szklanka wywaru z włoszczyzny,
3 łyżki mąki,
pół szklanki śmietany,
cukier,
sól,
ziele angielskie

Cebulę obrać, pokrajać i udusić na tłuszczu do miękkości (nie rumienić) dodać kilka ziaren ziela angielskiego i podlewać wywarem. Gdy cebula zmięknie, przetrzeć przez sito, rozprowadzić wywarem, lekko zasmażyć mąką i podprawić śmietaną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności