<- Sos z dzikiej różyLista potraw z grupy: SosySos z grzybów świeżych ->

PDF Drukuj

Sos z grzybów suszonych

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1170 razy.



3 dkg grzybów suszonych
20 dkg śmietany
2 dkg cebuli sól
4 dkg masła
pieprz
4 dkg mÄ…ki

Grzyby umyć, opÅ‚ukać, ugotować pod przykryciem, odcedzić, posiekać. Stopić masÅ‚o, dodać pokrajanÄ… cebulÄ™, lekko zrumienić z masÅ‚em, dodać mÄ…kÄ™ lekko zrumienionÄ… w piekarniku. ZasmażkÄ™ rozprowadzić wywarem z grzybów i Å›mietanÄ…, mieszajÄ…c zagotować. Do sosu dodać sól i pieprz do smaku, chwilÄ™ podgotować, przetrzeć; przed wydaniem wymieszać z grzybami. Podawać do sztuki miÄ™sa, zrazów nelsoÅ„skich, ryby sauté, do potraw jarskich, zwÅ‚aszcza z kasz i ziemniaków.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności