<- SOS Z CZERWONEJ PAPRYKILista potraw z grupy: SosySos z grzybów suszonych ->

PDF Drukuj

Sos z dzikiej róży

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 714 razy.



Kuchnia węgierska
2 łyżki tartej bułki
dżem z dzikiej róży
szczypta cukru
1 kieliszek białego wina
sok z cytryny
1 filiżanka rosołu

Tartą bułkę zrumienić na maśle, zalać winem i rosołem, zagotować i wymieszać z dżemem z dzikiej róży tak, aby powstał gęsty sos. Przyprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny, dobrze wymieszać. Sos nadaje się znakomicie do dziczyzny.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności