<- SOS KOPERKOWYLista potraw z grupy: SosySos koperkowy ze śmietaną ->

PDF Drukuj

Sos koperkowy na rosole

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 651 razy.



4 dkg masła
mocny rosół
3 dkg mąki
sól
15 dkg śmietany
3 łyżki koperku

Koperek opłukać, otrząsnąć, oskubać, pokrajać. Masło stopić, wsypać lekko zrumienioną mąkę, wymieszać i ogrzać. Wlać śmietanę, mieszając zagotować, dodać rosołu do odpowiedniej gęstości, rozcierając zagotować: Do sosu dodać sól do smaku i drobno pokrajany, surowy koperek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności