<- SOS KOPERKOWY
Lista potraw z grupy:
Sosy
Sos koperkowy ze śmietaną ->
PDF
Drukuj
Sos koperkowy na rosole
Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1221 razy.
4 dkg masła
mocny rosół
3 dkg mąki
sól
15 dkg śmietany
3 łyżki koperku
Koperek opłukać, otrząsnąć, oskubać, pokrajać. Masło stopić, wsypać lekko zrumienioną mąkę, wymieszać i ogrzać. Wlać śmietanę, mieszając zagotować, dodać rosołu do odpowiedniej gęstości, rozcierając zagotować: Do sosu dodać sól do smaku i drobno pokrajany, surowy koperek.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności