<- Sos koperkowyLista potraw z grupy: SosySos koperkowy na rosole ->

PDF Drukuj

SOS KOPERKOWY

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 684 razy.



Pęczek kopru,
2 łyżki tłuszczu,
3 łyżki mąki,
1,5 szklanki wywaru z włoszczyzny,
pół szklanki śmietany,
żółtko,
sól,
cukier

Koper drobno pokrajać. Część przesmażyć na tłuszczu w celu zabarwienia go na zielono, dodać mąkę i rozprowadzić wywarem. Zagotować i podprawić śmietaną z żółtkiem. Sos przyprawić dodać resztę kopru. Podawać na gorąco do ugotowanych jaj, kotletów ziemniaczanych itp.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności