<- SOS POMIDOROWO-CEBULOWYLista potraw z grupy: SosySOS POMIDOROWO-SOJOWY ->

PDF Drukuj

Sos pomidorowo-mięsny

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 617 razy.



25 dkg mięsa
liść bobkowy
15 dkg cebuli
pieprz
5 dkg mąki
rozgnieciony kolender
5 dkg tłuszczu
5 dkg powideł pomidorowych
sól

Mięso opłukać, pokrajać w drobną kostkę. Cebulę drobno pokroić. Część tłuszczu stopić, do tłuszczu dodać mięso i cebulę, podsmażyć na rumiano, wlać 3/4 litra wody i powoli udusić z dodatkiem przypraw i soli. Gdy mięso miękkie, dodać pomidory. Z reszty tłuszczu i mąki sporządzić jasną zasmażkę, dodać do sosu, zagotować. Sos przyprawić dodając łyżeczkę cukru. Podawać do ziemniaków, klusek lub sypkiej kaszy.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności