<- Sos pomidorowo-mięsnyLista potraw z grupy: SosySos pomidorowy ->

PDF Drukuj

SOS POMIDOROWO-SOJOWY

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 661 razy.



1/2 szklanki przecieru pomidorowego
2 łyżki sosu sojowego
1 ząbek czosnku
1 łyżka soku cytrynowego lub zaprawy cytrynowej
ostra czerwona papryka,
4 łyżki umytej, posiekanej zielonej pietruszki ze szczypiorkiem
sól czosnkowa i selerowa

Czosnek obrać, opłukać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z sosem sojowym i przecierem pomidorowym. Dodać posiekaną zieleninę i sok cytrynowy. Przyprawić do smaku solą czosnkową i selerową oraz ostrą papryką. Podawać do zimnych i gorących potraw mięsnych, z drobiu i ryb.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności