<- SOS POMIDOROWO-SOJOWYLista potraw z grupy: SosySos pomidorowy ->

PDF Drukuj

Sos pomidorowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5264 razy.


300 ml wywaru z kości lub mięsa,
100 ml śmietany,
4 dag ketchupu,
3 dag tłuszczu,
3 dag mąki,
zielenina,
sól, pieprz,
papryka mielona

Koncentrat pomidorowy podsmażyć ciągle mieszając. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym wywarem szybko mieszając trzepaczką, zagotować i gotować około 10 min na wolnym ogniu często mieszając. Pod koniec gotowania dodać ketchup i śmietanę. Sos połączyć z natką pietruszki, doprawić do smaku. Podawać do potraw mięsnych.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
ojcze wybacz im bo nie wiedząco czynią
Nadesłał(a): garlic 2006-05-10 17:05:31

w skladzie brak "koncentratu pomidorowego"
Nadesłał(a): PaW 2012-11-03 14:11:35


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności