<- Sos z tunczyka - do makaronu PYCHOTALista potraw z grupy: SosySos z zielonego pieprzu ->

PDF Drukuj

Sos z wina białego

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 638 razy.



3 żółtka
1/2 litra wina jasnego
2 całe jaja
(skórka cytrynowa)
5-8 dkg cukru

Do wybitych całych jaj dodać 3 żółtka i utrzeć z cukrem. Zagotować wino. Do utartych jaj wlewać po trochu w wino ciągle ubijając, sos wstawić na parę i ubijać, aż zgęstnieje; przyprawić skórką cytrynową i podawać gorący zaraz po zdjęciu z pary, dopóki się pieni.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności