<- SOS ZIOŁOWY NATURALNYLista potraw z grupy: SosySosy do makaronu 1 (pomidory, bazylia, oliwa) ->

PDF Drukuj

Sos żurawinowy

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1224 razy.



25 dag żurawin
łyżka ostrej musztardy
łyżka oliwy
łyżeczka białego pieprzu
łyżeczka cukru
szczypta soli

Źurawiny opłukać pod bieżącą wodą, zalać szklanką wody i gotować na małym ogniu, aż zaczną pękać. Przetrzeć przez nylonowe sitko i odparować, żeby powstała dość gęsta masa. Ostudzić, dodać cukier, musztardę, oliwę, pieprz i ukręcić.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności