<- SOS ZIOŁOWY NA JOGURCIELista potraw z grupy: SosySos żurawinowy ->

PDF Drukuj

SOS ZIOŁOWY NATURALNY

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1104 razy.



6 łyżek umytych drobno posiekanych liści świeżych roślin przyprawowych (szałwia bazylia, estragon, szczypiorek pietruszka, hyzop, seler naciowy)
4 łyżki chudego rosołu (może być z kostki)
2 łyżki soku cytrynowego lub zaprawy cytrynowej
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
1 łyżeczka oliwy

Czosnek obrać, opłukać, pokrajać. Liście roślin przyprawowych zmiksować z dodatkiem rosołu, czosnku, soku cytrynowego i oliwy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wykorzystywać do zaprawiania sałatek i surówek, a także jako dodatek do potraw z mięsa, jajek i ryb.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności