<- Sos musztardowyLista potraw z grupy: SosySos musztardowy ->

PDF Drukuj

Sos musztardowy

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1145 razy.



2 szklanki rosołu mięsnego (może być z kostki)
sok cytrynowy
3 żółtka
10 dag masła lub margaryny
łyżeczka proszku musztardowego lub łyżka ostrej musztardy
łyżeczka posiekanej natki pietruszki
sól.

W rondelku rozgrzać rosół, dodać masła, ukręcone żółtka, sok cytrynowy i sól. Rondelek wstawić do gorącej wody i mieszaninę dobrze ubić trzepaczką. Gdy sos zgęstnieje, dodać musztardę i natkę pietruszki. Wymieszać i od razu podawać.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności