<- Cotognata - dodatek do mięs
Lista potraw z grupy:
Sosy
Czerwony sos curry ->
PDF
Drukuj
Czarci sos
Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1732 razy.
Pół szklanki winnego octu
8 jagód jałowca
3/4 szklanki majonezu
4 ząbki czosnku
łyżeczka ostrej papryki
10 ziaren kolendry
łyżka posiekanej natki pietruszki
W moździerzu utłuc jałowiec i kolendrę, dodać do octu winnego razem z drobniutko posiekanym czosnkiem i natką pietruszki, wymieszać. Wlewać cienką strużką do majonezu, ciągle mieszając. Osolić do smaku, przyprawić papryką.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności