<- Cotognata - dodatek do mięsLista potraw z grupy: SosyCzerwony sos curry ->

PDF Drukuj

Czarci sos

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1732 razy.



Pół szklanki winnego octu
8 jagód jałowca
3/4 szklanki majonezu
4 ząbki czosnku
łyżeczka ostrej papryki
10 ziaren kolendry
łyżka posiekanej natki pietruszki

W moździerzu utłuc jałowiec i kolendrę, dodać do octu winnego razem z drobniutko posiekanym czosnkiem i natką pietruszki, wymieszać. Wlewać cienką strużką do majonezu, ciągle mieszając. Osolić do smaku, przyprawić papryką.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności