<- Chrzan z żurawinamiLista potraw z grupy: SosyCzarci sos ->

PDF Drukuj

Cotognata - dodatek do mięs

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1396 razy.



Kuchnia włoska
5 kg moszczu z czerwonych winogron piemonckich
900 g jabłek - najlepiej renet
900 g gruszek (bergamota, faworytka)
8 świeżych fig
30 g cukru
6 orzechów włoskich
8 prażonych orzechów laskowych
skórka z 1/2 cytryny
2 laski cynamonu i kilka goździków

Moszcz gotować w dużym garnku tak długo, aż połowa płynu odparuje. W tym czasie umyć owoce i pokroić na kawałki. Obrać i oczyścić orzechy. Owoce, drobno pokrojone orzechy, skórki z cytryny, cukier i przyprawy dołożyć do moszczu i kontynuować gotowanie aż do zgęstnienia masy. Podawać jako dodatek do gotowanych mięs.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności