<- SOS CZOSNKOWY NA JOGURCIELista potraw z grupy: SosySos do białych mięs z dodatkiem szafranu ->

PDF Drukuj

Sos debreczyński

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1259 razy.



Kuchnia węgierska
2 żółtka
1 filiżanka soku pomidorowego
2 łyżki mąki
2 filiżanki rosołu
50 g masła
1 filiżanka kwaśnej śmietany

Stale mieszając, zagotować razem żółtka, mąkę, masło i sok pomidorowy. Do zawiesistego sosu dodać rosół i kwaśną śmietanę i jeszcze raz zagotować.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Sposób przygotowania: Z mąki i masła przygotować jasna zasmazke. Rozprowadzic sokiem pomidorowym wymieszanym z rosolem i śmietaną. Doprawic sola. Zagotowac. Do sosu dodać żółtka. Podgrzac ale nie gotować. Pytam więc, gotować, czy nie, bo znalazłem 2 wersje przepisu, które się powtarzają we wszystkich serwisach.
Nadesłał(a): Miniek <herman@ld.home.pl> 2021-05-17 21:33:21


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności