<- Sos koperkowyLista potraw z grupy: SosySOS KOPERKOWY ->

PDF Drukuj

Sos koperkowy

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1064 razy.



Kuchnia węgierska
40 g masła
1 pęczek koperku
1 łyżka mąki
1 łyżka pokrajanej cebuli
1 filiżanka kwaśnej śmietany
1-2 kostki cukru
rosół
sok z cytryny

Koperek umyć, drobno posiekać. Z masła i mąki przyrządzić jasną zasmażkę, dodać połowę koperku i cebulę, rozprowadzić rosołem, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny i gotować przez 15 min. Zestawić z ognia, przecedzić, dodać drugą połowę koperku i kwaśną śmietanę, jeszcze raz zagotować i podać na stół.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności