<- Sos selerowyLista potraw z grupy: SosySOS SELEROWY ->

PDF Drukuj

Sos selerowy

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 662 razy.



Kuchnia węgierska
30 g tłuszczu
1 drobno posiekany Iiść z natki selera
2 łyżki mąki
1 łyżka pokrajanej cebuli
1 filiżanka kwaśnej śmietany
rosół

Seler obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Do zrumienionej na tłuszczu cebuli dodać kostki selera i pokrojony liść selera, zalać niewielką ilością rosołu i dusić do miękkości pod przykryciem. Gdy wywar się wygotuje, oprószyć mąką i pieprzem, dodać rosołu i tak długo gotować, aż sos będzie zawiesisty. Dodać kwaśną śmietanę i stale mieszając jeszcze raz zagotować.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności