<- Sos selerowyLista potraw z grupy: SosySos serowy do grzanek ->

PDF Drukuj

SOS SELEROWY

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 668 razy.



15 dag selera korzeniowego
1/4 szklanki śmietanki (9% tłuszczu)
2 łyżki umytych, posiekanych drobno listków selera naciowego
sól
pieprz

Seler umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać, włożyć do wrzącej, osolonej wody, ugotować do miękkości, przetrzeć przez sito. Przecier wymieszać ze śmietanką, zagrzać, wymieszać z zieleniną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać jako dodatek do potraw z ryb i jajek, a takie do niektórych warzyw gotowanych, np. papryki.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności