<- Sos z boczkiemLista potraw z grupy: SosySos z cebuli, jogurty i curry ->

PDF Drukuj

Sos z buraków

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1128 razy.



Kuchnia węgierska
250 g buraków ocet
2 łyżki mąki rosół
2 filiżanki kwaśnej śmietany

Buraki ugotować do miękkości, pokroić w drobną kostkę, zalać taką ilością rosołu, aby były przykryte, i wstawić na ogień. Z masła i mąki przyrządzić zasmażkę, dodać do buraków, przyprawić solą i octem i gotować, aż sos zgęstnieje. Wtedy dodać kwaśną śmietanę i stale mieszając, jeszcze raz zagotować.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności