<- Sos z zielonego pieprzuLista potraw z grupy: SosySos ze smardzow ->

PDF Drukuj

SOS ZABAŁKAŃSKI

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 678 razy.



20 dag czerwonej papryki,
10 dag selera,
10 dag cebuli,
1/3 szklanki oleju rafinowanego,
20 dag pomidorów,
2,5 łyżki mąki,
ząbek czosnku,
sól,
pieprz,
przyprawa do zup

Paprykę pokrajać w paski. Cebulę i seler obrać, pokrajać w paski i udusić w oliwie razem z papryką. Gdy warzywa będą miękkie dodać pokrajane pomidory, najlepiej obrane ze skórki. Sos poddusić, podlać wodą, podprawić zasmażką z mąki, dodać roztarty czosnek i pozostałe przyprawy.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności