<- Rewelacyjny, gęsty sos do sałaty i warzywLista potraw z grupy: SosySalsa (sos pomidorowy na ostro) ->

PDF Drukuj

RIMBOMBIN

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1222 razy.



4 łyżki octu estragonowego,
2 łyżki przecieru pomidorowego,
2 żółtka,
15 dag masła,
nać pietruszki,
sól,
pieprz

Do garnka wlać ocet i gotować, aż połowa odparuje. Dodać przecier pomidorowy i całość lekko dusić. Gdy zgęstnieje, studzić, wbić żółtka i dokładnie ubić. Pozostawić na małym ogniu i powoli doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając. Odstawić garnek z ognia i wlewać powoli stopione masło, nie przerywając mieszania. Posypać solą, pieprzem i drobno siekaną nacią pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności