<- Ragoút z rybyLista potraw z grupy: SosyRIMBOMBIN ->

PDF Drukuj

Rewelacyjny, gęsty sos do sałaty i warzyw

Dodano: 2006-04-06 15:16:24
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3156 razy.


jasna musztarda
ocet winny
olej
sól


Dziecinnie łatwy: w misce połączyć musztardę z odrobiną octu winnego i solą. Ocet można zastąpić białym winem. Konsystencja ma być dosyć gęsta, nie należy robić z tego rzadkiej cieczy!! Powoli dolewac olej mieszając ubijaczką. Sos będzie coraz bardziej gęsty. Próbować, przerwać dolewanie oleju kiedy sos będzie nam smakował. Jeśli dodamy octu balsamicznego, sos będzie miał czekoladowy kolor.

Nadesłał: Kasia Sz. <>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności