<- Ragù alla BologneseLista potraw z grupy: SosyRewelacyjny, gęsty sos do sałaty i warzyw ->

PDF Drukuj

Ragot z ryby

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 616 razy.



Kuchnia włoska
1 ryba gallinella zwana kapłonem o wadze 300 g
1 duża cebula
2 gałązki rozmarynu
3 gałązki natki pietruszki
5 łyżek oliwy z oliwek
sól

Do rondla wlać oliwę i lekko podsmażyć na niej pokrojoną cebulę. Rybę oczyścić, odfiletować, pokroić na kawałki, włożyć do rondla z cebulą i gotować 3 minuty. Po upływie tego czasu zalać zimną wodą, dodać sól, rozmaryn i natkę pietruszki. Całość gotować około 30 minut, a następnie rybę przetrzeć przez sito. Gotową potrawkę przełożyć do rondla, kilka minut trzymając ją na ogniu, by ragot lekko odparowało. Tak przygotowane ragot służy do przyprawiania ryb gotowanych, pieczonych oraz makaronu i ryżu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności