<- Sos louisianaLista potraw z grupy: SosySos maderowy ->

PDF Drukuj

SOS LOUISIANA

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1206 razy.



10 dag zielonej, słodkiej papryki
5 dag cebuli
1/2 szklanki przecieru pomidorowego
1 ząbek czosnku
2 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
sól
pieprz
1 kostka rosołu drobiowego

Paprykę umyć, oczyścić z nasion, drobno posiekać. Obraną cebulę również posiekać, włożyć do wrzącej wody (1/2 szklanki) z dodatkiem kostki rosołowej i gotować pod przykryciem 5 min. Ostudzic, zmiksować z dodatkiem przecieru pomidorowego i obranego, pokrajanego czosnku oraz naci pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać na gorąco do potraw z ryb gotowanych i pieczonych.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności