<- SOS TWAROGOWO-KOPERKOWYLista potraw z grupy: SosySos tyrolski ->

PDF Drukuj

SOS TWAROGOWO-ZIOŁOWY

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 666 razy.



5 dag chudego sera twarogowego
1/2 szklanki kefiru
5 łyżek umytych, drobno posiekanych świeżych listków roślin przyprawowych (szałwia, pietruszka, estragon, bazylia, hyzop)
sól
pieprz
ząbek czosnku

Ser twarogowy pokrajać. Czosnek obrać, opłukać, pokrajać. Ser zmiksować z dodatkiem kefiru, czosnku i posiekanej zieleniny. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wykorzystywać do zaprawiania surówek z sałaty, cykorii i rzepy oraz do sałatek z fasolki szparagowej i pasternaku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności