<- Sos białyLista potraw z grupy: SosySos biały (do makarony) ->

PDF Drukuj

Sos biały

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 627 razy.



Kuchnia izraelska
1 1/2 łyżeczki masła
1/2 małej drobno posiekanej cebuli
1 łyżka mąki
1 1/2 szklanki mleka
3 ziarenka czarnego pieprzu
szczypta tymianku
kawałek listka laurowego
sól do smaku
Cebulę smażyć na maśle na małym ogniu, aż będzie przezroczysta. Dodać mąkę, stale mieszając, smażyć na małym ogniu przez 3 minuty. Zdjąć z ognia, rozprowadzić zimnym mlekiem, dodać pieprz, tymianek, listek laurowy i sól, zamieszać. Gotować na bardzo małym ogniu przez 15-20 min., często mieszając. Doprawić solą. Przecedzić


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności