<- Sos białyLista potraw z grupy: SosySos biały z agrestem do kur lub cielęciny ->

PDF Drukuj

Sos biały (do makarony)

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3014 razy.


Sos:
- pół kostki masła
- kilka łyżek śmietany (raczej słodkiej)
- zielony groszek z puszki
- parmezan z dwie łyżki
- mogą być jakies zioła, np. bazylia
masło ze śmietaną ubijamy na jednorodną masę, dodajemy parmezan, groszek, pzryprawy, lekko podgrzewamy (aby sie nie zagotowało) i gotowe.
From: "Jarek Uspienski" <spwro@wr.onet.pl>

Na pewno chodzi o pół kostki masła? To co wyszło z tego przepisu to jakaś fatalna pomyłka.
Nadesłał(a): senik <kameolana@interiapl> 2017-02-13 15:04:49


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności