<- Nadzienie z watrobkiLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaNadziewane prosie ->

PDF Drukuj

Nadzienie z wędzonej szynki

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 667 razy.



50 dag domowej szynki
cebula
mielony pieprz
sól
jajko

Wędzoną szynkę wymoczyć i ugotować, wkładając do gorącej wody. Następnie drobno posiekać, dodając posiekaną cebulę i pieprz, wbić jajko: wymieszać. Do cepelinów, nadziewanych w ten sposób, podaje się sos "maczankę": 30 dag wędzonego boczku przesmażyć z posiekaną niewielką cebulą, wsypać łyżkę mąki, zrumienić i - mieszając - rozcieńczyć niepełną szklanką mleka. Lekko osolić i chwilę pogotować.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności