<- FLACZKI W BRUNATNYM SOSIELista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaFritto po emiliansku ->

PDF Drukuj

Forszmak dragomirski

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1566 razy.



5 dag chudej szynki
10 dag kiełbasy (nie suchej)
10 dag pieczeni cielęcej (schabu)
ogórek kwaszony (ok.15 dag)
2 ziemniaki (ok. 15 dag)
2,5 łyżki margaryny (masła)
pół szklanki śmietany
łyżeczka pasty pomidorowej
łyżeczka mąki
3 dag utartego sera tylżyckiego
łyżeczka posiekanego koperku
sól
papryka

Ugotowane w łupinach ostudzone ziemniaki obrać i pokrajać w niewielkie, cienkie plasterki. Mięso i ogórek pokrajać również w plasterki o niewielkiej średnicy i ostrożnie wymieszać z ziemniakami. Tłuszcz stopić na patelni, włożyć przygotowaną mieszaninę, zalać śmietaną rozmieszaną z mąką i pastą pomidorową, oprószyć papryką i zagotować, ostrożnie mieszając. Posolić do smaku, włożyć do muszelek, posypać utartym serem i zapiec w gorącym piekarniku. Podając posypać posiekanym koperkiem.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności