<- Farsz z rodzynkamiLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaForszmak dragomirski ->

PDF Drukuj

FLACZKI W BRUNATNYM SOSIE

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 684 razy.



Kuchnia chińska
1/2 kg oczyszczonych flaków (żołądek wieprzowy)
ocet
2 1/2 szklanki brunatnego sosu

Flaki wypłukać w kilku wodach, natrzeć octem, starannie, opłukać. Zalać wrzącą wodą, doprowadzić do zagotowania, trzymać na dużym ogniu 3-4 min. Przełożyę do cedzaka, dokładnie wypłukaę pod bieżącą zimną wodą. Pokrajaę na 2-3 kawałki, włożyę do rondla, zalaę sosem, dusić pod przykryciem 2 1/2 godz. Przelaę do cedzaka ustawionego na rondlu lub garnku, osączyę. Kawałki flaków pokrajaę jak makaron. Podawać na gorąco z kilkoma łyżkami sosu lub na zimno bez sosu. Proporcje: dla 2-4 osób z ryżem, warzywami i czystą zupą lub na 6-8 porcji na zimno na przyjęciu, kiedy podajemy inne potrawy


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności