<- PomaraÅ„cze nadziewaneLista potraw z grupy: MiÄ™so: WieprzowinaPörkölt z prosiÄ™cia ->

PDF Drukuj

Pörkölt wieprzowy

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 682 razy.



Kuchnia węgierska
600 g chudego mięsa wieprzowego
4 strÄ…ki papryki
1 cebula
1 pomidor
1 łyżeczka mielonej papryki
70 g tłuszczu
1 zÄ…bek czosnku
sól

Cebulę utrzeć i poddusić na tłuszczu, dodać umyte i pokrojone w kostkę mięso i stale mieszając, gotować je przez kilka min. Potem posolić, dodać mieloną paprykę, podzielony na ćwiartki pomidor i rozgnieciony ząbek czosnku, zalać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem. Strąki papryki pokroić w podłużne paski i dodać do mięsa, gdy będzie na wpół miękkie. Gotować dalej pod przykryciem do miękkości.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności