<- WIEPRZOWE PALUSZKI Z OSTRYM SOSEMLista potraw z grupy: Mi─Öso: WieprzowinaWIEPRZOWINA ->

PDF Drukuj

Wieprzowe tokßny z Nyiregyhaza

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
J─Özyk: niezdefiniowany
Odwiedzono: 677 razy.



Kuchnia w─Ögierska
250 g wieprzowiny
s├│l
250 g nerek wieprzowych
2 łyżeczki pieprzu
250 g w─ůtroby wieprzowej
sok z 1 cytryny
2 fili┼╝anki kwa┼Ťnej ┼Ťmietany
70 g tłuszczu

Nerki oczy┼Ťci─ç, umy─ç, sparzy─ç i jeszcze raz umy─ç w zimnej wodzie. Pokraja─ç, podobnie jak mi─Öso i w─ůtrob─Ö. Posiekan─ů cebul─Ö zeszkli─ç na t┼éuszczu, doda─ç mi─Öso i nerki, posoli─ç, przyprawi─ç pieprzem, zala─ç odrobin─ů wody i dusi─ç pod przykryciem. Gdy wszystko b─Ödzie mi─Ökkie, przyprawi─ç sokiem z cytryny, zala─ç ┼Ťmietan─ů, doda─ç w─ůtrob─Ö i pod przykryciem dusi─ç jeszcze ok. 5 min.


Nades┼éa(a): Cartall - Ksi─ů┼╝ka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialno┼Ťci