<- Prosię w szarym sosieLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaProsię z Tordy ->

PDF Drukuj

Prosię z chrzanem

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 637 razy.



Kuchnia węgierska
1 kg prosięcia (głowizna, nogi i żeberka)
2 pietruszki
plaster selera
nać selera
kilka ziarenek pieprzu
1 ziemniak
świeżo utarty chrzan
2 marchwie
ostra musztarda

Mięso oczyścić, umyć, sparzyć, odcedzić. Razem z obranymi warzywami, cebulą, czosnkiem, ziemniakiem, solą i pieprzem gotować w dużej ilości wody do miękkości. Wyjąć mięso, a gdy ocieknie, włożyć do salaterki, przybrać warzywami; zalać wywarem i obficie posypać chrzanem. Podawać z musztardą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności