<- Prosię z chrzanemLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaPulpety w sosie awgolemono ->

PDF Drukuj

Prosię z Tordy

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 665 razy.



Kuchnia węgierska
sól
2 łyżki mąki
2 filiżanki kwaśnej śmietany
kilka ziarenek pieprzu
2 żółtka
sok i skórka otarta z 1 cytryny

Prosię razem ż kośćmi podzielić na kawałki, jak prklt. Udusić je do miękkości na gorącym tłuszczu razem z dodatkami: liśćmi laurowymi, pieprzem ziarnistym, sokiem z cytryny, skórką otartą z cytryny i solą, dolewając od czasu do czasu trochę wody. Gdy mięso będzie już miękkie, oprószyć je mąką i przez kilka minut rumienić. Źółtka wymieszać ze śmietaną, oblać nimi mięso i tak długo je dusić, aż wywar zgęstnieje.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności