<- Gotowane nozki obsmazaneLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaGulasz myśliwski 20 min ->

PDF Drukuj

Gulasz mięsno-pieczarkowy 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 695 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag chudej wieprzowiny bez kości
1 łyżeczka mąki
6 dag dobrego oleju (np. Sojowego)
30 dag pieczarek
1 mała puszka groszku konserwowego
2 szklanki wody
1 łyżka przyprawy "Jarzynka"
sól i pieprz do smaku

Mięso pokroić w paski lub w kosteczkę, posolić, posypać mąką obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, podlać rosołem, z wody i przyprawy "Jarzynka", dodać osączony groszek i oczyszczone, pokrojone pieczarki. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić potrawę pieprzem i, jeśli trzeba, solą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności