<- Gulasz mięsno-pieczarkowy 20 minLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaGulasz segedyński ->

PDF Drukuj

Gulasz myśliwski 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 767 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag wieprzowiny bez kości
1 łyżeczka mąki
4 dag tłuszczu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 szklanka wody
1 płaska łyżka przyprawy typu "Jarzynka"
1 ogórek kiszony; mielone ziarna jałowca i sól do smaku

Mięso pokroić na małe kawałki, posypać solą i mąką, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Zalać wodą, wsypać przyprawę "Jarzynka", zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, włożyć do niego koncentrat pomidorowy, zmielone ziarno jałowca, pokrojony na półplasterki ogórek, resztę mąki, wymieszać i chwilę pogotować.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności