<- Gulasz wieprzowy na kwaśno 20 minLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaGulasz wieprzowy z brukwią 20 min ->

PDF Drukuj

Gulasz wieprzowy po węgiersku 25 min

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 885 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag wieprzowiny bez kości
(może być z części przedniej)
25 dag kapusty kiszonej
5 dag tłuszczu
1 cebula
2 łyżeczki mąki
1 ząbek czosnku
papryka mielona i sól do smaku

Mięso pokroić na małe kawałki, obtoczyć w mące i obrumienić na mocno rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę i też zrumienić. Dodać drobno posiekaną kiszoną kapustę, wlać wody tyle, by pokryła zawartość szybkowaru, zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić resztą mąki, solą, papryką i roztartym czosnkiem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności