<- Źeberka wieprzowe w warzywach 20 minLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaŹeberka wieprzowe z kiszoną kapustą 30 min ->

PDF Drukuj

Źeberka wieprzowe z brukwią 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 699 razy.



Kuchnia z szybkowaru
40 dag żeberek wieprzowych
80 dag brukwi
2 cebule
3 dag tłuszczu
2 łyżeczki mąki
sól
cukier i majeranek do smaku

Źeberka pociąć na kawałki, posolić i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, wrzucić oczyszczoną i pokrojoną w talarki cebulę i też lekko zrumienić, wszystko wyjąć, a do szybkowaru wsypać mąkę i wymieszać. Gdy mąka się lekko Zrumieni, wlać 2 szklanki wody zagotować i włożyć do niej oczyszczoną i pokrojoną w kostkę brukiew (kostka o boku cm) oraz żeberka z cebulą. Chwilę gotować bez przykrycia. Posolić, lekko pocukrzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru sprawdzić smak i ewentualnie doprawić solą i cukrem, wsypać majeranek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności