<- MÓŹDŹEK PO CHIŃSKULista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaMus z szynki ->

PDF Drukuj

MÓŹDŹEK SMAŹONY W RUCHU

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 672 razy.



Kuchnia chińska
móżdżek po chińsku
5 dag szynki
1 cebula dymka
6 jaj
5 łyżek oleju
1/4 - 1/2 łyżeczki soli

Móżdżek pokrajać w kostkę o bokach około 1 1/2 cm. Szynkę pokrajać w cienkie plasterki, następnie w 1 1/2 cm kwadraty. Cebulę dymkę pokrajać w 1/2 cm kawałki. Jaja i dwie łyżki oleju roztrzepać w dużej misce, dodać móżdżek, szynkę i cebulę, lekko wymieszać, odstawić. Patelnię mocno rozgrzać na dużym ogniu, wlać 3 łyżki oleju, podgrzać, wlać jaja z móżdżkiem, mieszając smażyć aż się zetną. Podawać natychmiast. Proporcje: dla 6-8 osób, kiedy podajemy inne potrawy


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności