<- Kartoflanka z seremLista potraw z grupy: ZupaKartoflanka z zacierkami ->

PDF Drukuj

Kartoflanka z serem

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1008 razy.



Kuchnia ekwadorska
4 ziarnka czarnego pieprzu
1 listek laurowy
1 goździk
2 małe cebule drobno posiekane
2 łyżki masła
1 soli
3 szklanki wody
2 duże, obrane ziemniaki, pokrajane w kostki
1 szklanka mleka
1 jajo roztrzepane
1/2 szklanki utartego
sera cheddar

1. Pieprz, listek laurowy i goździk zawinąć w gazę.
2. Cebulę przesmażyć na rozgrzanym maśle, wlać wodę, dodać ziemniaki, włożyć gazę z przyprawami, gotować pod przykryciem przez 10 min. na małym ogniu. Wyjąć gazę, przestudzić zupę.
3. W miseczce ubić jajo z mlekiem, rozprowadzić je małą ilością zupy, wlewać do garnka mieszając, dodać ser.
4. Stale mieszając podgrzewać na bardzo małym ogniu, aż ser się roztopi.
Proporcje dla 4 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności