<- WYWAR NADZWYCZAJNY - Do potraw chińskichLista potraw z grupy: ZupaWywar z jarzyn ->

PDF Drukuj

Wywar z grzybów suszonych

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1641 razy.



2 litry wody
ziele angielskie
3 dkg grzybów suszonych
pieprz gorzki
3 dkg cebuli
11/2-2 dkg soli

Grzyby umyć w ciepłej wodzie, opłukać, zalać zimną przegotowaną wodą, dodać cebulę i przyprawy, i ugotować pod przykryciem na niezbyt silnym ogniu. Gdy grzyby ugotują się, wywar odcedzić, podprawić, a grzyby rozdrobnić i użyć jako dodatek do zupy, kluseczek lub pasztecików.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności