<- Zupa z kurczecia z grzybamiLista potraw z grupy: ZupaZupa z kury la Ujhzy ->

PDF Drukuj

Zupa z kurek ze śmietaną

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 932 razy.



40 dkg kurek
3 dkg mąki
25 dkg włoszczyzny
sól
5 dkg cebuli
pieprz
20 dkg śmietany
zielona pietruszka

Włoszczyznę opłukać, oczyścić, zetrzeć, ugotować wywar, włoszczyznę odcedzić, odcisnąć.
Grzyby oczyścić (jeżeli potrzeba, opłukać z, piasku),pokrajać na kawałki, włożyć do wywaru i powoli ogrzewając zagotować kilka tylko razy. Zupę podprawić śmietaną z mąką, dodać soli i odrobinę zmielonego pieprzu. Przed podaniem włożyć drobno pokrajaną pietruszkę. Zupę wydać zaraz po podprawieniu, bo kurki twardnieją, gdy dłużej trzymać je w gorącej zupie. Podawać z okraszonymi, młodymi ziemniakami z koperkiem lub z makaronem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności